לשרוד את תקופת היובש

גירודים חוזרים ונשנים ברגליים, חספוס בפרקי הגוף(בעיקר במרפקים ובברכיים), ליקוק בלתי נשלט של השפתיים, תחושת מתיחות בעור הפנים, קילוף ואדמומיות – אלו רק חלק מהסימפטומים לאחת התופעות השכיחות ביותר בגוף האדם – יובש בעור.

סקרים שנערכו בזמן האחרון מראים כי כ-14% מהישראלים מדווחים על בעיית יובש בעור. הסקרים מלמדים כי תופעת העור הייבש שכיחה הרבה יותר בקרב נשים לעומת גברים, וכרבע מכלל הנשאלים(25%), נשים וגברים גם יחד, העידו כי היובש בעור הוא עונתי, ומורגש בעיקר בחורף ובעונות המעבר.

תופעת היובש בעור מתחלקת ל-3 מישורים:

המישור התחושתי – מתבטא בתחושת חוסר נוחות של האדם הסובל מיובש, גירודים ולעיתים גם עקצוצים באזורים היבשים בפנים ובגוף.

מישור המגע – כאשר נוגעים באזור העור היבש הוא מחוספס ולא נעים למגע.

המישור הויזואלי – תופעת היובש ניכרת לעין בצורת כתמים לבנים על העור, קילוף והופעת מעין “קשקשים”, אדמומיות, סדקים ומראה כללי חסר חיים וברק של העור.

למה זה קורה?

במרבית המקרים, הגורם ליובש בעור הוא היעדר לחות מספקת באויר, והתופעה שכיחה במיוחד בתקופת החורף. כשהאויר חסר הלחות בא במגע עם העור, הוא סופח את הלחות הנאגרת בשכבה השומנית של העור, ובכך משאיר את העור חשוף וסולל את הדרך להופעת תופעות היובש.

המון פעמים, ומבלי לדעת, אנחנו בעצמנו תורמים למצב הזה ואף מחמירים אותו בדרכים רבות – רחצה במים חמים מדי, הגורמת להסרת השכבה השומנית המגנה על העור, שימוש בסבונים קשים וגסים המזיקים לעור או שימוש תדיר מדי בסבון, שימוש בבגדים מעקצצים הגורמים לגירוד ואי נוחות ועוד.

בנוסף לאלה, ישנם גורמים נוספים העלולים להביא ליובש העור:

גיל – כחלק מתהליך ההזדקנות שעובר הגוף, העור נהיה דליל יותר, וכתוצאה מכך מאבד מגמישותו ובאופן טבעי – הופך יבש יותר.

מיקום גיאוגרפי – אזורים יבשים מבחינה גיאוגרפית תורמים כמובן ליובש העור.

סביבה ממוזגת – שהייה ממושכת מדי בסביבה ממוזגת, בחימום וגם בקירור, תורמת גם כן ליובש העור.

טיפול תרופתי – שימוש בתרופות מסויימות, לרבות תרופות נגד לחץ דם גבוה, אנטי-אלרגניות, תרופות הורמונאליות ונגד אקנה ועוד, גורמות במקרים רבים ליובש מואץ בעור כחלק מתופעות הלוואי השכיחות בעת נטילת תרופות אלו.

סובלת מיובש בעור? חפשי באתר את קרם הפנים NATURAL ENRICH MOISTURIZER מבית SABRINE.